Sosiaali & Terveysala Tänään

2020_SJTT_banneri_468x100_120dpi

9e80c7ad-0679-40ea-bfe8-03f0e007a647

Yleislääkäripäivät 2020 – Vuoden yleislääkäri on Marita Räsänen Lappeenrannasta

Suomen yleislääkärit GPF ry palkitsee vuosittain Vuoden yleislääkärin, jota kollegat ovat tunnustuksen saajaksi ehdottaneet. Kriteereinä valintaan voivat olla ahkeruus järjestötyössä, perusterveydenhuollon kehittämistyö, ura terveyskeskuslääkärinä, arvostus potilaiden ja kollegoiden keskuudessa, tutkimustyö perusterveydenhuollossa tai jokin muu.

Suomen yleislääkärit ry:n 100-vuotisjuhlavuoden Vuoden yleislääkäri -tunnustuksen saa yleislääke­tieteen erikoislääkäri, terveys­keskuslääkäri Marita Räsänen Lappeenrannasta. Valinta julkistettiin tänään vuosittaisten (tällä kertaa virtuaalisten) Yleislääkäripäivien avajaisissa.

Kollegat kertovat Räsäsen olevan esimerkki erikoislääkärinä, kouluttajana, työyhteisön jäsenenä ja työn kehittäjänä. Hän suhtautuu työhönsä kunnioituksella ja nöyryydellä, pitää yleislääkärin ammattia mitä parhaimpana valintana ja on työstään edelleen valtavan innostunut.

Yleislääkäri-lehden kirjoituspalkinto Riitta Luodolle

Yleislääkäri-lehden kirjoituspalkintoraati valitsi vuoden 2019 vuosikerran parhaaksi terveydenhuollon erikoislääkäri Riitta Luodon artikkelin Työkyvyttömyyseläke mitä hylkäävän päätöksen jälkeen? (Yleislääkäri 8/2019). Raadin mukaan lausuntojen laadun parantaminen on jokaisen yleislääkärin asia.

Yleislääkärin tutkimusapurahan jakavat neljä kollegaa

Suomen yleislääkärit ry:n myöntämien apurahojen jakoperuste on, että tutkimukset hyödyttävät perusterveydenhuollossa työskenteleviä lääkäreitä.

Tamperelaisen terveyskeskuslääkäri Emmi Lautamatin tutkimus keskittyy mediassa paljon esillä olevaan hoidon jatkuvuuteen, joka on perusterveydenhuollon kantava voima, ja joka nykyisissä tehokkuusvaatimuksissa on jäänyt lapsipuolen asemaan.

Kolme muuta apurahaa saavat Verneri Hannula, Merja Laine ja Heidi Varis.

Hannulan kyselytutkimus tamperelaisille lääketieteen opiskelijoille keskittyy työn ohessa tehtävän ohjauksen laatuun. Merja Laine Varsinais-Suomesta vertaa tutkimuksessaan diabeteksen ja esidiabeteksen hoidon toteutumista ja kustannuksia sekä riskitekijöiden hallintaa ja lisäsairauksien ennustettavuutta. Heidi Varis tutkii lapsuuden ajan perherakenteen vaikutuksia jälkeläisten hyvinvointiin.

Keynote: Jääkö potilas diagnoosin varjoon?

Yleislääkäripäivien avajaisten keynote-luennon pitää Oulun yliopiston professori Sirkka Keinänen-Kiukaanniemi aiheenaan Jääkö potilas diagnoosin varjoon?

Yleislääkäripäivien suosio jatkuu tänä vuonna virtuaalisena

Yleislääkäripäivät pidetään pandemian vuoksi tänä vuonna verkossa. Osallistujia on vajaat 600. Heille on tarjolla 12 etukäteistallennettua luentokokonaisuutta sekä striimauspäivän live-luennot ja avajaiset. Kokonaisuuksissa käsitellään niin ympäristöasioita, rokotuksia kuin koronan vaikutuksia johtamiseen sekä koululääkäritarkastusten tarpeellisuutta.

Ministeriön tervehdyksen yleislääkäreille toi 100-vuotisjuhlavuonna perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. Kiuru onnitteli yhdistystä pitkästä historiasta ja kiitti yleislääkäreitä tärkeästä työstä. Tulevassa soteuudistuksessa hän korosti potilaan hoitoonpääsyä ja mm. mielenterveysongelmien hoitoa.

Vuosittaiset päivät ovat laajimmat suomalaiset yleislääkärien yleislääkäreille suunnittelemat täydennyskoulutuspäivät. Ne yhdistävät kollegakuntaa ja luovat suosiollaan uskoa perusterveydenhuollon tulevaisuuteen Suomessa.

Kuva: Jakke Nikkarinen, Suomen yleislääkärit ry:n 100-vuotisjuhlavuoden Vuoden yleislääkäri -tunnustuksen saa yleislääke­tieteen erikoislääkäri, terveys­keskuslääkäri Marita Räsänen Lappeenrannasta. Valinta julkistettiin vuosittaisten (tällä kertaa virtuaalisten) Yleislääkäripäivien avajaisissa.


Sosiaali & Terveysala Tänään banneri

Alaset_Import_banneri_140x250px_netti

ajas-sjtt-140x250

ajas-0920-sjtt-140x250

suomen_sairaalatukku_gd160x600px

bans