Sosiaali & Terveysala Tänään

ban_rinnekoti_2018_468x60px

pexels-gustavo-fring-3985163 (1)

Sairaanhoitajaliitto myönsi rahallisen koronatunnustuksen sadoille sairaanhoitajille ja antoi samalla myrskyvaroituksen

Sairaanhoitajaliiton rahallisen koronatunnustuksen saajiksi tuli määräaikaan mennessä satoja ehdotuksia. Rahallista koronatunnustusta ei voinut itse hakea, vaan tunnustuksen saajat valittiin kollegan tai lähijohtajan ehdotusten perusteella.

Sairaanhoitajaliiton hallitus päätti myöntää rahallisen koronatunnustuksen kaikille hakukriteerit täyttäville jäsenilleen, joita oli palkinnonsaajaksi ehdotettu.

Hallituksessa pohdittiin pitkään, kumpi on tärkeämpää, maksaa suurempi summa vain harvalle koronan aikana työtä poikkeusoloissa tehneelle Sairaanhoitajaliiton jäsenelle vai hiukan pienempi summa kaikille ehdotetuille. Ratkaisu oli lopulta yksimielinen: ehdotukset olivat hallituksen mukaan niin vakuuttavia, että yhtäkään hakukriteerit täyttävää ehdotusta ei haluttu jättää huomioimatta.

— Sairaanhoitajakunta on koronapandemian aikana tehnyt aivan uskomattoman laadukasta työtä. Siksi myönnämme kaikille ehdotetuille hakukriteerit täyttäville jäsenillemme 150 euron koronatunnustuksen, toteaa hallitus päätöksessään.

Sairaanhoitajaliiton koronakyselyissä kevään, kesän ja syksyn mittaan nousi korostetusti yksi asia: sairaanhoitajille on jäänyt kokemus siitä, että heitä ei arvosteta.

Sairaanhoitajaliitto haluaakin antaa myrskyvaroituksen nostamalla esiin sen tosiasian, että Suomessa on tällä hetkellä kaikista ammattiryhmistä suurin pula juuri sairaanhoitajista. Samaan aikaan terveydenhuollon suurimman ammattiryhmän edustajilla on vahva kokemus siitä, että heitä ja heidän tekemäänsä työtä ei arvosteta. Kuukausien aikana tehtyjä vetoomuksia koronalisän maksamisesta ei tunnuta noteerattavan millään taholla.

— Suomen terveydenhuolto ei tule kestämään tätä yhtälöä, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela.

Kollegaansa ehdottaneita sairaanhoitajia ja lähijohtajia Sairaanhoitajaliitto haluaa kiittää erityisen lämpimästi. Ehdotusten tulva kertoo tärkeän viestin ammattikunnan yhtenäisyydestä ja kollegan arvostuksesta sairaanhoitajakunnan sisällä.

— Se on näinä aikoina tärkeämpää kuin kenties koskaan aikaisemmin, mutta se ei riitä pitämään terveydenhuoltoamme toimintakykyisenä. Nyt eletään hyvin kohtalokkaita aikoja, muistuttaa puheenjohtaja Nina Hahtela.

Lisätiedot: Sairaanoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela, 010 321 3331


lojer

Untitled

bans

suomen_sairaalatukku_gd160x600px

PalvelutaloKotipiha_140x330px_netti

Sosiaali & Terveysala Tänään banneri