Sosiaali & Terveysala Tänään

ban_rinnekoti_2018_468x60px

_b5a8478

Oulun lastensairaalan uusi magneettikuvaushuone ilahduttaa pieniä potilaita

Hyväntekeväisyystempauksena koristellussa tilassa seikkailevat tutut Angry Birds -hahmot.

Magneettikuvaushuoneessa on nyt paljon katseltavaa kuvausta odottaville lapsille. Kuva: Teemu Kemilä

HP Suomi yhdessä kumppaneidensa Rovio Entertainmentin, Coloron ja Seri-Decon kanssa lahjoittivat Lastenklinikoiden Kummien ja Oulun yliopistollisen sairaalan lasten ja nuorten vastuualueen kautta uuteen magneettikuvaushuoneeseen hauskat Angry Birds -teippaukset. Sopivan lämminhenkistä kuvitusta mietittiin tarkkaan, sillä lasten ei haluttu liikaa innostuvankaan, jotta itse magneettikuvaus sujuisi rauhallisesti.

HP Suomen toimitusjohtaja Jarkko Huhtaniitty iloitsee hyvin sujuneesta yhteistyöstä: ”On ollut ilo saada olla mukana näin tärkeässä projektissa, jossa voidaan helpottaa lasten pelkoa magneettikuvauslaitetta kohtaan. On ollut myös hauska nähdä, miten Coloron käyttämä HP Latex 1500 -suurkuvatulostin pääsi elementtiinsä tarrojen tulostamisessa, sillä sen vesipohjaiset värit ovat erittäin turvallisia ja kestäviä ja siten aivan omiaan myös sairaalaympäristöihin. Haluaisin samalla kiittää Roviota, Seri-Decoa ja 3M:ää, joka lahjoitti turvalliset, PVC-vapaat tarramateriaalit projektiin.”

Hyväntekeväisyysprojekti sai alkunsa, kun Kummit vinkkasivat HP:lle koristeluita kaipaavasta uudesta magneettikuvauslaitteesta. Yhteistyökumppaneita ei tarvinnut kauaa houkutella mukaan:

”Rovion liekki lepattaa lämpimästi saadessamme olla mukana tuomassa iloa ja rauhoittavaa mieltä pienille potilaille Angry Birds -hahmojen muodossa. Haluamme myös kiittää yhteistyökumppaneitamme tämän tärkeän projektin onnistuneesta toteutuksesta’’, iloitsee Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta.

“Olimme otettuja päästessämme värjäämään näin tärkeää kohdetta. Värit tuovat iloa elämään, ja aivan erityisesti lapsille värit ovat tärkeitä. Tässä yhdistyvät harvinaisen hyvä suunnittelu ja onnistunut toteutus”, toteaa Coloron kehitysjohtaja Sampsa Lilja.

”Potilaiden viihtyvyys on yksi Kummien tukityön keskeisistä osa-alueista, ja tässä hankkeessa – upeiden kumppanien mahdollistamana – saatiin luotua mielikuvitusta myönteisellä tavalla tukeva virikkeellinen visuaalinen maailma sellaiseen tilaan, joka on monelle lapselle hyvin jännittävä, joskus pelottavakin. On tärkeää hoidonkin kannalta, että lastensairaala erityisesti lapsen näkökulmasta koetaan siellä käsiteltävistä vaikeista asioista huolimatta myönteisenä paikkana, jossa saa erinomaisen hyvää hoitoa. Yhteistyössä on voimaa ja olemme todella kiitollisia tukijoille, että tämä projekti saatiin näin hienosti toteutettua, kertoo Lastenklinikoiden Kummien viestintä- ja markkinointipäällikkö Matti Valli.”

Pian käytössä

Oulun lastensairaala on saanut magneettikuvaushuoneen jo osittain käyttöön, ja täysipäiväisesti tilan on tarkoitus olla käytössä tammikuusta 2021 eteenpäin.

”Teippaus tuo iloa Oulun yliopistollisen sairaalan lapsipotilaille ja myös isommille potilaille. Kuvitetun magneettikuvauslaitteen ja seinien ansiosta hoitoympäristö on viihtyisä lastenmaailma tuttuine hahmoineen, joiden kautta lasten huomiota voidaan siirtää pois jännitystä aiheuttavasta kuvaustilanteessa. Teippaushahmojen avulla lasta ja perhettä voidaan valmistella toimenpiteeseen tarinoin. Lämmin kiitos lasten ja nuorten vastuualueen ja ennen kaikkea pienten potilaiden puolesta!” kiittelevät vastuualueen johtaja Jarmo Salo ja ylihoitaja Seija Miettinen.

 

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:

Nora Tamminen, Pilgrim Oy

nora.tamminen@pilgrim.fi

Kuva: Teemu Kemilä


Untitled

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019

SuomenAmmattivaate_banneri_140x250px_press

Sosiaali & Terveysala Tänään banneri

bans

suomen_sairaalatukku_gd160x600px