Sosiaali & Terveysala Tänään

2020_SJTT_banneri_468x100_120dpi

medanta_kasvomaski

Valtteri Bottas hankki F1-varikolle Medantan kestokäyttöiset maskit

Ammattilaiskäyttöön kehitetty Medantan antimikrobinen maski vakuutti myös F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen, kun tuttu urheilulääkäri suositteli sitä. Maskit on räätälöity ja brändätty erityisesti formulatähdelle, joka käyttää niitä muun muassa kisaviikonloppujen vaativissa olosuhteissa. Ne ovat roiskeilta hyvin suojaavaa, antimikrobista ja käytössä mukavaa mikrokuitukangasta.

Terveydenhuollon ammattilaisten kanssa kehitetyt kestokäyttömaskit sopivat mainiosti myös formulavarikolle, missä vaihtelevat lämpötilat ja tilanteet vaativat maskilta erityistä luotettavuutta ja käyttömukavuutta.

Antimikrobisia työvaatteita valmistavan Medanta Oy:n kestokäyttöiset kasvomaskit valmistetaan kaksinkertaisesta 4-way-mikrokuitukankaasta, joka hengittää hyvin, istuu kasvoille mukavasti eikä hiosta. Kankaan antibakteerinen teknologia muodostaa maskin pinnalle kalvon, jota pisarat eivät läpäise helposti.

Valtteri Bottas oli kysynyt urheilulääkäriltä maskisuosituksia, ja tämä oli suositellut antimikrobisia kestokäyttömaskejamme. Aluksi testasimme Valtterin kanssa maskin istuvuutta Helsingissä, ja sen jälkeen oma suunnittelutiimimme loi hänen toiveidensa mukaisen ilmeen”, Medantan toimitusjohtaja Anu Kivelä kertoo.

Medanta on viimeisten viikkojen aikana toimittanut tuhansia pestäviä mikrokuitumaskeja yrityksen logoilla ja brändi-ilmeillä räätälöityinä.

”Yritykset haluavat turvallisuuden ja mukavuuden lisäksi maskeihin omaa ilmettään. Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että Valtteri Bottas halusi varikon vaativiin tilanteisiin juuri Medantan maskin. On tärkeää, että suositut urheilijat toimivat esikuvina ottamalla huomioon tiiminsä ja kaikkien yhteisen turvallisuuden. Maskien käyttö on erinomainen esimerkki siitä”, Anu Kivelä sanoo.

Espanjalaisen, akkreditoidun Eurofins-tutkimuslaitoksen testissä Medantan kasvomaski suodatti 84 prosenttia bakteereista. Testi tehtiin tänä keväänä.

Maski on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Pihlajalinnan terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Kehittämisessä tärkeitä vaatimuksia ovat olleet mukavuus ja toimivuus, mutta ennen kaikkea turvallisuus.

Kasvomaskit ovat myynnissä Medantan verkkokaupassa, josta niitä voivat yritysten lisäksi tilata myös yksityiset asiakkaat. Maskit on suunniteltu Suomessa ja ne valmistetaan Medantan kehittämistä kankaista Latviassa ja Kiinassa. Medanta on käyttänyt terveydenhuollon työvaatetuotannossaan Kiinassa samoja, luotettavia valmistajia jo useiden vuosien ajan.

”Kestokäyttöiset maskit on pestävä jokaisen käytön jälkeen 60 asteessa. Omien pesutestiemme mukaan maskit kestävät yli sata teollista pesua. Maskeja kannattaa muistaa tilata riittävästi, sillä ne pitää vaihtaa jokaisen käytön jälkeen. Kankainen kasvomaski auttaa suojaamaan muita ihmisiä käyttäjän mahdolliselta tartunnalta, minkä lisäksi on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja yskiä oikein”, Anu Kivelä sanoo.

 

Lisätietoja
Medanta Oy
Toimitusjohtaja Anu Kivelä
0400 990 066, anu.kivela@medanta.fi


bans

Alaset_Import_banneri_140x250px_netti

Intermed_140x250px_netti

ajas-sjtt-140x250

Untitled

tervisekivi-140x250