Sosiaali & Terveysala Tänään

2020_SJTT_banneri_468x100_120dpi

pexels-anna-shvets-4167539

Sairaanhoitajaliitto myöntää rahallisia koronatunnustuksia sairaanhoitajille

Sairaanhoitajaliitto haluaa osoittaa arvostusta sairaanhoitajien koronaepidemian aikana tekemästä työstä myöntämällä jäsenilleen koronatunnustuksia. Kaikkien niiden sairaanhoitajien ja esihenkilöiden, jotka ovat osallistuneet hoitotyöhön koronapandemian aikana kuuluisi saada erillinen rahallinen korvaus työstään.

– Muunlaisia huomionosoituksia sairaanhoitajat ovat jo saaneet, mutta rahallista tunnustusta juuri mikään taho ei ole heille vielä myöntänyt. Me haluamme sen tehdä. Haluamme myös kiinnittää huomiota siihen, että nämä henkilöt ovat työskennelleet hyvin monenlaisissa työyksiköissä, emme siis puhu ainoastaan esimerkiksi tehohoitoyksiköiden sairaanhoitajista ja esihenkilöistä, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela.

Koska Sairaanhoitajaliitto ei valitettavasti pysty jakamaan tunnustusta kaikille, tunnustuksen saajat on päätetty valita kollegoiden ehdotusten ja perusteluiden pohjalta. Tunnustusta voi hakea oman työyhteisönsä sairaanhoitajalle tai hoitotyön esihenkilölle. Sitä voi hakea yksin tai yhdessä muiden kanssa. Lopullisen päätöksen tunnustuksen saajista tekee Sairaanhoitajaliiton hallitus asiantuntijaraadin esityksen perusteella.

Kuka tahansa voi ehdottaa tunnustuksen saajaa, mutta rahallisen tunnustuksen saamisen edellytyksenä on Sairaanhoitajaliiton jäsenyys.

Koronatunnustuksen saajia voi esittää 7.–20.9.2020.

Sairaanhoitajaliitto jakaa tunnustukset noin 200–500 euron suuruisina. Tunnustuksen lopullinen suuruus päätetään ehdotusten määrän mukaan. Kaikki valitut tulevat saamaan samansuuruisen tunnustuksen. Tunnustuksen saajia tiedotetaan asiasta henkilökohtaisesti marraskuun alkuun mennessä.

Sairaanhoitajaliiton koronakyselyyn vastasi maalis-heinäkuun aikana yli 1500 sairaanhoitajaa. Vastauksissa korostui kollegan arvostus ja sairaanhoitajien keskuudessa vallitseva hyvä yhteishenki, yhdessä tästä selvitään -tunnelma.

–          Nyt toivommekin, että kaikki ne, jotka kyselyssä nostivat työtoverin merkityksen kriisistä selviytymisessä, aktivoituisivat ja ehdottaisivat tunnustuspalkintoa arvostamalleen kollegalle. Uskomme, että tunnustuksen hakeminen kollegalle parantaa ja tiivistää yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä entisestään, sanoo puheenjohtaja Hahtela.

Lisätiedot: Eva Agge, viestintäpäällikkö, 044 529 0042


ajas-sjtt-140x250

Sosiaali & Terveysala Tänään banneri

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019

lojer

Untitled

Intermed_140x250px_netti