Sosiaali & Terveysala Tänään

2020_SJTT_banneri_468x100_120dpi

1_PRPtä käytetään yhä enemmän nivelvaurioiden- ja haavanhoitoon_press

Edistykselliset ratkaisut haavanhoitoon – Innova Medical

Innova Medical on pieni, kohta 11 vuotta toiminut, innovatiivisiin hoitomenetelmiin erikoistunut yritys, joka tarjoaa asiakkailleen alan viimeisintä teknologiaa helpottamaan potilaan paranemista ja hoitotyöntekijöiden työtaakkaa.

Aloitimme aikoinaan synteettisellä Suprathel -keinoiholla, jota käytetään vaikeissa palovammoissa ja ihonottokohdis-
sa. Väliaikainen keinoiho Suprathel edesauttaa kivutonta paranemista kustannustehokkaasti erityisesti 2. asteen palovammoissa, Andreas Siponen kertoo.

Sittemmin tuotevalikoima on laajentunut kattamaan useita erilaisia edistyksellisiä ratkaisuja. Yksi viimeisimmistä on Epi Nouvelle+ -tuoteperhe, joka on kehitetty mikroneulauksen, laserkäsittelyn ja PDT-hoitojen aiheuttaman punoituksen ja turvotuksen hoitoon. Uusi nanoselluloosasta ja vedestä kehitetty tuote Epi Nouvelle+ jäähdyttää ja kosteuttaa ihoa todella
tehokkaasti.

– Siinä missä iho palautuu normaalisti 3–4 vuorokaudessa, Epi Nouvelle+ tuotteen avulla se vie vain 1–2 päivää, hän toteaa.

PRP-hoito nopeuttaa paranemista
PRP:tä käytetään yhä enemmän nivelvaurioiden- ja haavanhoitoon. PRP, eli runsasverihiutaleinen plasma, on tullut maailmalla todella suosituksi, sillä siitä saadut tulokset ovat olleet erinomaisia esimerkiksi kroonisten haavojen hoidossa. Siinä käytetään potilaan omasta verestä erotettuja kasvutekijöitä, jotka injektoidaan ympäröivään kudokseen. Menetelmä on edullinen eikä aiheuta haittavaikutuksia.

Valitettavan usein PRP-hoitoa kokeillaan kuitenkin vasta viimeisenä oljenkortena, vaikka pitkittynyt hoitoprosessi tulee kalliiksi. PRP:n tehosta polviartroosin hoidossa kertoo uusi suomalainen tutkimus, jossa oli mukana 190 potilasta.*

Silverlon -hopeasidos
Silverlon -hopeasidos on suunniteltu infektoituneen haavan hoitoon. Silverlon eroaa perinteisistä hopeasidoksista monessa kohtaa. Se valmistetaan 99,99 % puhtaasta, lääketieteelliseen käyttöön tarkoitetusta hopeasta. Silverlon vapauttaa hopeaioneja, jotka tuhoavat bakteerit haavassa. Se ei värjää haavaa lainkaan eikä näin ollen rasita haavaa hopealla. Kaikkia Silverlon tuotteita voi käyttää seitsemän päivää. Silverlon tehoaa myös MRSA-bakteereihin.

– Markkinoilla on monenlaisia hopeatuotteita. Meidän markkinoimamme on kuitenkin ainoa USA:n armeijan käyttämä ratkaisu. Silverlon vapauttaa passiivisesti suurimman hopeaionien määrän myrkyttämättä haavaa, Siponen teroittaa.

Uusi ulosteenhallintajärjestelmä Hyghtec helpottaa hoitotyötä
Eräs hoitohenkilökuntaa merkittävästi kuormittavimmista tehtävistä vuode- ja tehohoitopotilailla on ollut ulosteenhallinta. Nykyisin käytössä olevat ulosteenhallintajärjestelmät vuotavat 70 % todennäköisyydellä.**

– Tänä keväänä tuomme Suomen markkinoille saksalaisvalmisteisen Hygtec Basic-Plus -ulosteenhallintajärjestelmän, joka saavuttaa lähes täydellisen vuotamattomuuden. Koittaa uusi aikakausi ulosteenhallinnan puhtaudessa. Henkilökunnan työ ja potilaan olo helpottuvat. Haavojen hoito on turvallisempaa ja komplikaatioriski vähenee, Andreas Siponen päättää.

www.innovamedical.fi
www.ihonterveys.fi
www.prphoidot.fi

*Tutkimus: PRP versus hyaluroni happo (HA) injektio, polviartroosin hoidossa tuloksena oli, että seurantajakson aikana  HA-ryhmässä on PRP-ryhmään verrattuna nelinkertainen riski päätyä tekoniveleen (Annanniemi et al 2018).

**Randomized Controlled Study of the Effects of 2 Fecal Management Systems on Incidence of Anal Erosion (MA Sammon et al 2015)


Intermed_140x250px_netti

lojer

PalvelutaloKotipiha_140x330px_netti

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019

Alaset_Import_banneri_140x250px_netti

Untitled