Sosiaali & Terveysala Tänään

ban_rinnekoti_2018_468x60px

cold-winter-tablet-hot-34670

”Jopa puolet hengitystieinfektioista lääkitään turhaan antibiooteilla” Orion Diagnostica vaihtaa nimekseen Aidian ja jatkaa työtä antibioottiresistenssin ehkäisemiseksi

Mikrobilääkeresistenssi on suuri maailmanlaajuinen ongelma, jossa yhä useammat bakteerit kehittyvät vastustuskykyisiksi antibiooteille. Euroopassa kuolee THL:n mukaan vuosittain noin 33 000 ihmistä infektioihin, joihin antibiootit eivät enää tehoa.

”Antibiootteja määrätään liian kevyin perustein erityisesti perusterveydenhuollossa. Esimerkiksi hengitystieinfektioihin saa turhia antibiootteja noin puolet potilaista”, toteaa terveysteknologiayritys Aidianin toimitusjohtaja Juho Himberg.

Aidian tunnettiin aiemmin nimellä Orion Diagnostica, jolla on lähes 50 vuoden kokemus luotettavien, nopeiden ja helppokäyttöisten diagnostisten testien kehittämisestä ja valmistamisesta erityisesti perusterveydenhuollon tarpeisiin. Yrityksen tuore nimenmuutos on viimeinen carve-out vaihe Orion Oyj:stä, josta yhtiö irtaantui viime vuonna.

”Me Aidianissa tuemme terveyttä globaalisti edistämällä tehokasta ja sujuvaa terveydenhuoltoa. Antibioottiresistenssi on globaali uhka ja nopean sekä luotettavan diagnostiikan avulla turhien antibioottihoitojen määrää voidaan vähentää. Esimerkiksi perusterveydenhuollossa tehtävä CRP-testi on erinomainen tuki oikeiden hoitopäätösten teossa”, Himberg sanoo.

Aidianilla on vahva asema Pohjoismaissa, Saksassa, Keski-Euroopassa ja Kiinassa. Globaalisti yrityksellä on vientiä tällä hetkellä yli 60:een eri maahan ja vuosittainen liikevaihto on lähes 55 MEUR.

“Aidian on hyvä esimerkki suomalaisesta diagnostiikka-alan menestyksestä kilpailluilla globaaleilla markkinoilla. Meidän strategiamme keskittyy uusien innovatiivisten testien kehitykseen sekä kansainväliseen kasvuun nykyisillä ja uusilla markkinoilla”, Himberg kertoo.

Aidianin pääkonttori on Espoossa ja työntekijöitä yrityksessä on yli 300. Tytäryhtiöt Aidianilla on yhdeksässä eri maassa.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja, Juho Himberg, Aidian: +358 40 660 5343

www.aidian.eu


Alaset_Import_banneri_140x250px_netti

lojer

bans

ajas-0920-sjtt-140x250

banneri_SkyGroupFinland_140x250px_netti (2)

suomen_sairaalatukku_gd160x600px