Sosiaali & Terveysala Tänään

ban_rinnekoti_2018_468x60px

about-us-collaboration-community-872955 (1)

Uudenlaisella kotoutumismallilla maahanmuuttajat työllistyivät nopeammin

Tampereella kehitetyllä uudella mallilla toteutetun kotoutumiskoulutuksen päätteeksi työsopimuksen on allekirjoittanut 45 prosenttia osallistuneista maahanmuuttajista. Yrityksissä toteutettu työssä kotouttava koulutus osoittautui toimivaksi väyläksi työelämään.

Kolmevuotisessa KIITO-hankkeessa on kehitetty uudenlainen malli maahanmuuttajien kotoutumisen tueksi. Mallissa on kolme vaihetta: osaamisen kartoittaminen, kotouttava valmennus työpajalla ja/tai työssä kotoutumisen koulutus yrityksissä sekä työllistyminen. Keskeisenä tavoitteena on ollut edistää maahanmuuttajan nopeampaa työllistymistä ja tukea kotoutumista. Ydinajatuksena on ollut selvittää maahanmuuttajan olemassa oleva osaaminen ja täydentää sitä niin, että se täyttää Suomessa vaadittavan ammatillisen osaamisen ja kielitaidon. Vetovoimaisimmat toimialat olivat ravintola- ja catering sekä rakennusala, jossa kartoitettiin 73 maahanmuuttajan osaaminen.

KIITO-hanketta koordinoi Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK:n ja toteuttajina ovat lisäksi Tampereen Ammattikorkeakoulu TAMK ja Silta-Valmennusyhdistys ry. KIITO-hanke on saanut ESR-rahoitusta.

Tervetuloa kuulemaan hankkeen tuloksista KIITO-hankkeen loppuseminaariin Tampereella, Monitoimitalo 13 (Satakunnankatu 13), torstaina 15.8. klo 8:30 – 11:45. Lisätiedot ja seminaarin ohjelma:
https://www.takk.fi/ajankohtaista/tapahtumat/news/tyo-paras-kotouttaja-kiito-hankkeen-paatosseminaari/

Lisätietoa hankkeesta: https://kiitohanke.wordpress.com/

Lisätiedot

Projektipäällikkö Ene Härkönen, TAKK, puh. 044 7906336, ene.harkonen@takk.fi


SuomenAmmattivaate_banneri_140x250px_press

tervisekivi-140x250

suomen_sairaalatukku_gd160x600px

Sosiaali & Terveysala Tänään banneri

lojer

ajas-sjtt-140x250