Sosiaali & Terveysala Tänään

2020_SJTT_banneri_468x100_120dpi

adult-beautiful-beauty-1458826 (1)

Terapiapalveluiden kysyntä kasvaa, haasteena saatavuus – Mikkeliin uusi terapiakeskus

Mielenterveyspalveluiden kysyntä kasvaa voimakkaasti, sillä yhä useampi uskaltaa hakea apua arjen haasteisiin. Mielenterveyspalveluista ollaan siirtymässä kohti mielen hyvinvointia. Terapiatalo Noste vastaa haasteeseen valtakunnallisella psykoterapiapalvelulla. Yksi yrityksen ensimmäisistä terapiakeskuksista on juuri avattu Mikkeliin.

Terapiatalo Nosteen toiminta perustuu terapeuttien vahvaan ammattitaitoon ja kattavaan palveluvalikoimaan. Tarkoitus on, että asiakkaat saavat kaiken tarvitsemansa avun yhdestä paikasta. Lisäksi yritys haluaa erottua toimivalla asiakaspalvelulla ja moderneilla palvelukanavilla.

– Mielenterveyspalveluita tarjoavat usein pienet toimijat, joilla ei ole resursseja tai ratkaisuja kattavaan asiakaspalveluun. Ala on elänyt terveydenhuollon vanhojen prosessien mukaan, joita halutaan uudistaa asiakaskeskeisempään suuntaan, sanoo Matti Penttinen, yksiTerapiatalo Nosteen perustajista. – Terapeuttien työ painottuu inhimillisiin kohtaamisiin. Tätä työtä on paljon ja se vie aikaa, mikä voi vaikeuttaa terapeuttien tavoittamista ja avun saamista. Ensimmäistä kertaa terapiaan hakeutuva ei yleensä tunne eri terapiamuotoja ja ammattinimikkeitä vaan tarvitsee neuvoja hoitomuodon valitsemisessa. Mielen hyvinvointi kuuluu kaikille, mutta käytännössä jo terapeutin tavoittaminen ja ajan varaaminen voi välillä osoittautua vaikeaksi.

Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9-16. Asiakkaita palvellaan ja neuvotaan myös suojatun chat-palvelun kautta. – Haluamme, että asiakas tavoittaa meidät silloin, kun hänellä on siihen tarve. Suurin osa terapiapalveluista tapahtuu kasvotusten, mutta palvelukanavamme tarjoavat mahdollisuuden myös etäterapiaan videon välityksellä, jos tämä on asiakkaalle parempi vaihtoehto esimerkiksi pitkien välimatkojen vuoksi, Penttinen sanoo.

Terapiatalo Noste haluaa toimia valtakunnallisesti ja tarjota psykiatrien, psykoterapeuttien, psykologien sekä muiden mielen hyvinvoinnin ammattilaisten tuottamia palveluita koko maassa. Vuoden 2019 aikana toiminnan aloittaa 10 toimipistettä, ja kasvu jatkuu vuoden 2020 aikana. Mikkeli valikoitui yhdeksi yrityksen tiennäyttäjistä muun muassa siksi, että Mikkelin kehitysyhtiö Miksei auttoi hyvin aktiivisesti järjestelyissä keskuksen avaamiseksi ja alueella on tarvetta mielenterveyspalveluille.

Mikkelissä asiakkaita palvelevat aluksi psykoterapeutti Tiina Arpiainen, psykiatri ja psykoterapeutti Kaisa Santala sekä psykoterapeutti Kari Muhonen.

–  Mikkelin tiimi muodostuu erittäin kokeneista ammattilaisista, joilla on erityisosaamista mm. lasten ja nuorten mielenterveyspalveluista. Lisäterapeuttien rekrytointi Mikkeliin on käynnissä ja uusia terapeutteja aloittaa syksyn edetessä.

Lisätiedot

www.terapiatalonoste.fi

Matti Penttinen, Terapiatalo Noste, 0400 862 583, matti.penttinen@terapiatalonoste.fi

Marjo Niittuaho-Nastolin, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi


bans

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019

tervisekivi-140x250

suomen_sairaalatukku_gd160x600px

ajas-sjtt-140x250

lojer