Sosiaali & Terveysala Tänään

2020_SJTT_banneri_468x100_120dpi

close-up-female-girl-1330725

Kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksien hoidon tasossa paljon tyytymättömyyttä

Suomen Kilpirauhasliiton viime vuodenvaihteessa tehdyssä jäsenkyselyssä kysyttiin myös vastaajien tyytyväisyyttä kilpirauhasen vajaa- ja liikatoiminnan sekä lisäkilpirauhasen vajaa- ja liikatoiminnan hoidon tasoon.

Kaikissa ryhmissä noin puolet vastaajista ovat tyytyväisiä saamaansa hoitoon lukuun ottamatta lisäkilpirauhasen vajaatoimintaa, jossa tyytyväisiä oli vain 33 %. Osassa ryhmiä vastaajien määrä oli niin pieni, että tulosta voi pitää ainoastaan suuntaa-antavana.

Isoin vastaajaryhmä, 973 henkilöä, oli kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavat. Tässä ryhmässä tyytyväisiä oli 46 %, ei tyytyväisiä 40 % ja 16 % totesi hoidon tason vaihtelevan. Huomattavaa on, että kaikissa ryhmissä on paljon tyytymättömyyttä hoitoon ja lisäksi hoidon taso on vaihdellut. Hoidon taso on muuttunut, kun hoitotaho on muuttunut. Usein henkilö on joutunut vaihtamaan julkisen terveydenhuollon palveluista käyttämään yksityisiä terveyspalveluja saadakseen parempaa hoitoa.

 

 

Lisätietoa Suomen Kilpirauhasliitosta ja kilpirauhassairauksista

Asta Tirronen, toiminnanjohtaja asta.tirronen@kilpirauhasliitto.fi p. 050 330 0080

 


Sosiaali & Terveysala Tänään banneri

SuomenAmmattivaate_banneri_140x250px_press

suomen_sairaalatukku_gd160x600px

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019

Alaset_Import_banneri_140x250px_netti

lojer