Sosiaali & Terveysala Tänään

2020_SJTT_banneri_468x100_120dpi

cfinvector

Geenilääkeyhtiö FinVector avasi uuden puhdastilan – lääkevalmistus laajenee Kuopiossa

Biologisiin lääkkeisiin erikoistunut FinVector ryhtyy valmistamaan uutta syöpälääkettä Kuopioon avatussa uudessa tuotantoyksikössä. A-Insinöörit vastasi vaativan tuotantotilan rakennuttamisesta projektinjohtopalveluna.

FinVector investoi tuotannon laajennukseen avaamalla uuden, syöpälääkevalmistukseen tarkoitetun puhdastilan Kuopion Technopolikseen. A-Insinöörit toimi erityistä hygieenisyyttä ja potilasturvallisuutta vaativan hankkeen rakennuttajakonsulttina vastaten mm. työmaan johtamisesta, valvonnasta sekä urakoitsijoiden valinnasta.

Puhdastila on teknisten vaatimusten vuoksi vaativa rakentaa. Myös tilan ylläpitoon, kuten lämpötilan, kosteuden ja ilmanpaineen valvontaan täytyy panostaa koko elinkaaren ajan.

FinVectorin noin 800 neliön puhdastilan rakennuttamisessa haasteena oli erityisesti tilojen tiiviyden varmistaminen: sen tieltä purettiin pois entiset toimisto-, varasto- ja laboratoriotilat.

”Käytännössä uudet tiiviit tilat rakennettiin olemassa olevan rakennuksen sisälle. Puhdastiloissa mistään ei saa irrota partikkeleita, jokainen sauma, läpivienti ja pultinkanta piti tiivistää. Tiloihin asennettiin uusi lämmitys-, vesijohto- ja ilmainvaihtotekniikka sekä uudet seinä- ja kattorakenteet”, taustoittaa työmaan vastaava työnjohtaja Ville Väisänen A-Insinööreistä.

Investointi tuo uusia työpaikkoja Kuopioon

FinVector ryhtyy valmistamaan tuotantotiloissa virtsarakon syöpään tarkoitettua geenilääkettä Yhdysvaltojen markkinoille.

”25 miljoonan euron investointimme pysyi budjetissa ja aikataulussa, ja haastavatkin tilanteen ratkottiin rakennusprojektin aikana mallikkaasti. Laajennuksen myötä ulkomaisen omistajamme kokonaisinvestointi kasvaa Kuopiossa merkittävästi”, kertoo FinVectorin toimitusjohtaja Timo Ristola.

Geeni- ja viruslääkkeiden valmistaja työllistää tällä hetkellä Kuopiossa noin 160 henkeä. Tuotannon laajennuksen myötä uusia työpaikkoja on luvassa arviolta 50. Ennen uusimman tuotantoyksikön valmistumista yhtiöllä on ollut kolme potilasturvallisuuden laatuvaatimukset täyttävää tuotantotilaa Kuopiossa.

Lisätietoja:
Ville Väisänen, vastaava työnjohtaja, A-Insinöörit
040 630 2323, ville.vaisanen@ains.fi

Timo Ristola, toimitusjohtaja, FinVector
050 539 0555, timo.ristola@finvector.com

Kuva: FinVector


lojer

Sosiaali & Terveysala Tänään banneri

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019

tervisekivi-140x250

suomen_sairaalatukku_gd160x600px

SuomenAmmattivaate_banneri_140x250px_press