Sosiaali & Terveysala Tänään

mp_sjttfi_banneri468x60-4

action-blur-close-up-735911

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietoturvauhkista ja -loukkauksista tulee ilmoittaa Valviraan

Valvira vastaa Suomessa EU:n verkko- ja tietoturvadirektiivin (NIS-direktiivi) mukaisesta valvonnasta terveydenhuollon osalta. Laki velvoittaa huoltovarmuuskriittisiä yrityksiä ja keskeisiä digitaalisten palveluiden tarjoajia ilmoittamaan ja raportoimaan tietoturvaloukkauksista. Suomessa Traficom kokoaa valvovilta viranomaisilta saadut ilmoitukset yhteen ja toimii Suomen yhdyspisteenä EU-jäsenvaltioiden välillä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietoturvauhkista ja -loukkauksista tulee ilmoittaa Valviraan. Ilmoitus tehdään vapaamuotoisesti sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo(at)valvira.fi. Valvira kokoaa terveydenhuollon ilmoitukset yhteen ja raportoi ne Traficomille. On suositeltavaa ilmoittaa tietoturvauhkista ja -loukkauksista myös Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselle.

Verkko- ja tietoturvadirektiivi ja kansallinen lainsäädäntö luovat edellytykset kyberturvallisuuden ohjaukseen ja valvontaan yhteiskunnan kannalta tärkeillä toimialoilla. EU:n verkko- ja tietoturvadirektiivin (NIS-direktiivi) mukainen kansallinen lainsäädäntö ja sen velvoitteet tulivat voimaan 9.5.2018.
Lue lisää:

Verkko- ja tietoturvadirektiivin (NIS) valvonta (Valvira.fi)


Sosiaali & Terveysala Tänään banneri

ajas-sjtt-140x250

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019

lojer

SuomenAmmattivaate_banneri_140x250px_press

suomen_sairaalatukku_gd160x600px