Sosiaali & Terveysala Tänään

mp_sjttfi_banneri468x60-4

kuva_alk

FIMEA hyväksyi ALK:n uuden koivuallergian siedätystabletin allergisen nuhan ja sidekalvotulehduksen hoitoon

FIMEA on hyväksynyt koivuallergian siedätyshoitoon tarkoitetun uuden siedätystabletin (ITULAZAX®) Suomessa. Suomalaisista noin 20 % on siitepölyallergisia ja noin kymmenesosalla allergisesta nuhasta ja sidekalvontulehduksesta kärsivillä on tila, jota ei saada riittävän hyvään hallintaan oireita lievittävien lääkkeiden käytöstä huolimatta. Itulazax hoitaa sairauden taustalla olevaa syytä eikä vain oireita.

Itulazax on tarkoitettu aikuisille potilaille kohtalaisen tai vaikean allergisen nuhan ja/ tai sidekalvotulehduksen hoitoon silloin, kun oireet ovat koivun tai sille läheisten puulajien kuten lepän, pyökin, pähkinäpensaan ja tammen siitepölyn aiheuttamia.

Itulazaxista hyötyvät potilaat, joilla on ollut kliinisiä oireita niitä lievittävien lääkkeiden käytöstä huolimatta, ja joilla on positiivinen allergiatestitulos koivun ja sille läheisten puulajien siitepölylle (ihopistokoe ja/ tai spesifinen IgE-tutkimus). Itulazax-tabletti otetaan kotona kerran päivässä. Hoito kestää kolme vuotta, kuten jo käytössä oleva pistossiedätyshoito, jossa pistokset annetaan terveydenhuollon yksikössä säännöllisin välein.

– Kuluva kesä on ollut monille allergikoille poikkeuksellisen vaikea. Suomalaisilla potilailla on nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus käyttää tehokasta siedätystablettia koivun ja sille läheisten puulajien siitepölyallergian hoitoon helposti kotona.  On hienoa, että viranomaiset ovat hyväksyneet tuotteen koko puiden siitepölykaudelle, ei vain koivun siitepölykaudelle, lääkeyhtiö ALK:n Pohjoismaiden lääketieteellinen johtaja Peter Arvidsson sanoo.

Hakemuksessa käytetyt tiedot perustuvat mm. tuloksiin, jotka saatiin vuonna 2017 toteutetusta kliinisestä faasin III tutkimuksesta Itulazaxilla.  Tutkimuksessa mittarina käytetty allergiaoireiden ja oirelääkkeiden käytön yhdistetty kokonaispistemäärä (TCS) laski Itulazaxilla 40 % verrattuna placeboon. Vaikutuksen todettiin olevan samanlainen läpi koko koivun, lepän ja pähkinäpensaan siitepölykauden, joka kestää Euroopassa vaihdellen tammikuun alusta kesäkuun loppuun.
Linkki: FIMEAn päätös
(Lääkehaku, haku lääkevalmisteen nimen mukaan: Itulazax)

Lisätietoja:

Peter Arvidsson, lääketieteellinen johtaja, ALK Nordic
Puh: + 46 300 185 45
S-posti: parno@alk.net


SuomenAmmattivaate_banneri_140x250px_press

lojer

tervisekivi-140x250

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019

suomen_sairaalatukku_gd160x600px

Sosiaali & Terveysala Tänään banneri