Sosiaali & Terveysala Tänään

fysipartners_syksy_2017_logo_rgb_netti

everythingpossible130300203_low

Kun hoitotulokset ratkaisevat

Kaj Dahlström on terveydenhuollon pitkän linjan ammattilainen, joka haluaa nostaa terveysteknologian sille kuuluvaan asemaan.

Terveydenhuolto on jokaisen suomalaisen perusoikeus – ja me Steripolarissa haluamme olla mukana kehittämässä sitä. Toimintaamme ohjaa tavoite paremmasta potilashoidosta ja potilaan nopeammasta paranemisesta, Dahlström korostaa. Kotimainen Steripolar tarjoaa julkisille ja yksityisille sairaanhoidon yksiköille tuotekehityksen kärjessä olevia, laadukkaita ja innovatiivisia ratkaisuja. Tärkeä osa palvelua on sairaanhoidon ja terveydenhuollon ammattilaisille tarjottava täsmäkoulutus, joka varmistaa että ratkaisuja osataan käyttää oikein. Terveysteknologian saralla tapahtuu nykyisin miljardiluokan yrityskauppoja, jossa isojen yritysten omistus voi vaihtua yllättäen.

– Vahvuutenamme on, ettemme edusta tiettyjä yrityksiä vaan määrättyjä osaamisalueita, kuten esimerkiksi hengitysteiden hallintaa, infektioiden hallintaa ja niiden hoitoa. Niinpä jos menettäisimmekin jonkin tuotteen edustuksen, pystymme korvaamaan sen toisella ja varmistamaan, että asiakkaittemme käytössä on aina tarvittavat ratkaisut, hän huomauttaa.

Nopea toipumisaika merkitsee myös kustannussäästöjä

Vaikka hoidon taso on Suomessa erinomaisen hyvä, on siinä parantamisen varaa.

– Pyrimme vahvasti arvopohjaiseen toimintaan ja etsimme keinoja, jotka mahdollistavat hoidon toteutumisen enemmän polikliinisesti, lähempänä kotia, Dahlström kuvailee.

Suomen kaltaisessa vauraassa maassa on mahdollista arvioida, mikä on yksilön kannalta paras mahdollinen hoito miettimättä ensisijaisesti hintaa. Hankintaa tehtäessä voidaan silloin tarjouspyynnössä määritellä, että näillä tuotteilla ja laatukriteereillä pyritään mahdollisimman hyvään hoitosuoritukseen.

– Tällöin voidaan esimerkiksi 100 kpl halpoja komponentteja korvata 50 kappaleella innovatiivisempaa, hieman hinnakkaampaa vaihtoehtoa, hän toteaa.
Lopputulosta tarkastellessa ero voi kuitenkin olla jo rahallisena säästönä huomattava, ja hoidon, kivunhoidon sekä infektioidenhallinnan kannalta ratkaiseva. Yksistään haavanhoito maksaa Suomelle satoja miljoonia euroja vuosittain. Kuitenkin oikealla diagnostiikalla ja verenkierron kuvantamisella on mahdollista esimerkiksi havaita mahdollinen tukos jalassa ja ennaltaehkäistä säärihaavan synty.

– Meillä on kuusi haavanhoidon erikoiskoulutuksen saanutta ihmistä, jotka vievät ympäri maata eteenpäin tätä kehittyvän haavanhoidon tietämystä. 20 aluepäällikköämme ja 11 tuotepäällikköämme ovat kaikki pitkän työkokemuksen omaavia sairaanhoitajia, Kaj Dahlström kertoo.

Nykyaikaisilla ratkaisuilla onkin ollut suuri vaikutus antibioottien käytön samoin kuin sairaalassaolopäivien vähenemiseen.

– Puhumattakaan tämän kaiken merkityksestä potilaalle itselleen, kun toipuminen pääsee nopeammin käyntiin.

www.steripolar.fi

 


Sosiaali & Terveysala Tänään banneri

SuomenAmmattivaate_banneri_140x250px_press

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019

tervisekivi-140x250

suomen_sairaalatukku_gd160x600px

ajas-sjtt-140x250