Sosiaali & Terveysala Tänään

fysipartners_syksy_2017_logo_rgb_netti

medichissituoli

Mediq haluaa parantaa ihmisten elämänlaatua

Ikääntyminen, monet sairaudet tai vammat saattavat tehdä portaissa liikkumisesta vaikeaa, jopa mahdotonta. Omaan kotiin asennettu porrashissi voi tehdä arjesta turvallisempaa, mukavaa ja esteetöntä.

Mediq Suomen tuotevalikoimaan kuuluvat porrashissien lisäksi mm. pyörätuolit, sähköpyörätuolit, kävelykepit, rollaattorit sekä suihkujakkarat ja -tuolit. Yrityksen asiakkaita ovat sairaalat, terveyskeskukset, vanhainkodit, palvelutalot ja yksityisasiakkaat. Yksi asiakkaista on Perniössä asuva, 85-vuotias eläkeläinen Anja Varvikko.

– Asun itsenäisesti kahdessa kerroksessa ja polveni ovat huonossa kunnossa. Niitä särkee hermostoperäisen sairauden takia. Etenkin väsyneenä portaissa kulkeminen on ollut tuskallista, Varvikko toteaa.

Varvikon ostamassa Siena-tuolissa on lisätukea antavat, pidemmät käsinojat. Jalkalauta nousee ylös tuolin mukana, eikä portaiden yläpäässä tarvitse kumartua eteenpäin. Asennustyön osuudesta saa halutessaan myös kotitalousvähennyksen.

– Tuoli liikkuu ketterästi. Se myös toimii akulla, eli sähkön katkeaminen ei aiheuta vaaratilanteita, ihastelee Anja Varvikko.

Muutaman viikon hissiä käyttäneenä Varvikko on huomannut, että polvien säryt ovat vähentyneet. Kotona on myös turvallisempi olo.

– Olen tyytyväisempi kuin osasin odottaakaan. Siitä on monta vuotta aikaa, kun olen päässyt polvilleen, eilen kokeilin ja pääsin! Rappujen aiheuttama rasitus on poissa. Polvet ja jalat saavat levätä, kun ei tarvitse ravata portaissa. Kotona on myös turvallista olla. Toki puhelin on oltava joka tapauksessa aina lähellä, jos tulisi jokin hätätilanne. Mutta portaisiin liittyvät onnettomuudet voidaan sulkea pois.
Porrashissi vaikuttaa arkielämään merkittävästi. Esimerkiksi kaupasta tuotavat tavarat ovat aiemmin olleet haastava tehtävä. Rappusia pitkin kuljetettavat kassit matkaavat nyt tuolin kyydissä.

– Olen itsekin yllättynyt, miten paljon tuoli on parantanut elämänlaatuani kotona. Käyn taksin kanssa kaupassa ja kassit tulevat alas saakka hänen toimestaan, siitä pärjään itse hissituolin kanssa ylös. Enää ei tarvitse raahata mitään.

Porrashissin ansiosta voin asua pidempään omassa kodissani, Varvikko iloitsee.

www.mediq.fi, www.turvallisemminportaissa.fi


suomen_sairaalatukku_gd160x600px

Sosiaali & Terveysala Tänään banneri

SuomenAmmattivaate_banneri_140x250px_press

ajas-sjtt-140x250

lojer

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019