Sosiaali & Terveysala Tänään

mp_sjttfi_banneri468x60-4

time-371226_640

Kutsu 16.5. Työaikojen muutos ja vaikutukset terveyteen

Miten työajat ovat muuttuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana sote-alalla? Miten epäsäännölliset työajat vaikuttavat terveyteen ja sairauspoissaoloihin? Miten epäsäännöllisten työaikojen haittoja voidaan ehkäistä?

Aika:       keskiviikko 16.5.2019 klo 10–n.11.00
Paikka:   Työterveyslaitos, Topeliuksenkatu 41 b, kokoushuone Ideakulma,  Helsinki

 

Tervetuloa kuulemaan uusia tutkimustuloksia jaksotyönä tehtävän epäsäännöllisen vuorotyön terveysvaikutuksista sekä keinoista, joilla epäsäännöllisen vuorotyön haittoja voidaan ehkäistä. Vuonna 2020 alusta voimaan astuva uusi työaikalaki lisää jaksotyötä Suomessa, joten keinot työaikojen kuormittavuuden vähentämiseksi ovat ajankohtaisia.

Tuoreita tutkimustuloksia ja näkemyksiä työaikalain vaikutuksista esittelevät tutkimusprofessori Mikko Härmä, vanhempi tutkija Annina Ropponen, erityiasiantuntija Jarno Turunen ja johtaja Pauli Forma Työterveyslaitoksesta.

Tilaisuudessa esitellään ensimmäistä kertaa kymmenen vuoden trendi epäsäännöllisen vuorotyön työaikapiirteiden muutoksista sosiaali- ja terveysalalla Suomessa. Trenditieto vuorotyöstä on osa Työterveyslaitoksen uutta Työelämätietopalvelua.

Useimmissa sairaaloistamme on käytössä vuorotyön suunnittelua tukeva Työterveyslaitoksen Liikennevalo-suositus. Työaikojen kuormittavuutta ohjaavista liikennevalosuosituksista julkaistaan päivitetty versio Työterveyslaitoksen verkkosivuilla. Suositukset soveltuvat hyödynnettäväksi kaikkeen jaksotyöhön, kuten myös matkailu- ja ravintola-alalle sekä ammattiliikenteeseen.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Työterveyslaitoksen viestintään 15.5.2019 mennessä kristiina.kulha@ttl.fi, puh. 040 548 6914.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tervetuloa!


lojer

tervisekivi-140x250

Sosiaali ja terveysala tänään banneri_2019

suomen_sairaalatukku_gd160x600px

Sosiaali & Terveysala Tänään banneri

ajas-sjtt-140x250