Sosiaali & Terveysala Tänään

ylakuva1_teksti

surgery-79584_640

Talkoot riittää!

Kunta-alan lääkärien virkaehtosopimus on voimassa 31.1.2018 saakka. Neuvottelut uudesta Lääkärisopimuksesta ovat alkaneet KT Kuntatyönantajan kanssa.

 

Sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä on vahvassa muutoksessa. Sote- ja maakuntauudistus tulee koskettamaan koko julkisen sektorin n. 16 700 Lääkärisopimuksen piirissä olevaa jäsentämme.

Uudistuksen myötä julkisen sektorin työnantajan tarjoamien palvelussuhteen ehtojen tulee olla kilpailukykyisiä työvoiman ja avainosaajien pitämiseksi julkisen sektorin tehtävissä. Julkisen sektorin asiantuntijatyötä on arvostettava. Panostaminen julkiseen terveydenhuoltoon turvaa koko yhteiskunnan toimintakyvyn.

Osaavat ja motivoituneet viranhaltijat ja työntekijät ovat avainasemassa työpaikkojen kilpailukyvyn kannalta. Lääkärien, hammaslääkärien ja eläinlääkärien tekemä työ turvaa yhteiskunnan ydintoiminnot. Ennaltaehkäisevän kansanterveystyön mahdollisuudet tulee niin ikään varmistaa em. ammattiryhmien työssä.

Viime vuosina tehtyjen sopimusratkaisujen myötä Lääkärijärjestöt ovat osoittaneet muiden työntekijäjärjestöjen rinnalla yhteiskuntavastuunsa hyväksymällä mm. kilpailukykyratkaisuun sisältyvän työajan pidennyksen ja lomarahojen leikkauksen.

Alkaneella neuvottelukierroksella asetelmat ovat selvät. Ostovoiman turvaava prosentuaalinen yleiskorotus Lääkärisopimuksen piirin kuuluville on edellytys työrauhan ylläpitämiseksi myös 1.2.2018 jälkeen.

 


SOTE-mestari_banneri

ban_sairex_2017_140x250px-002

suomen_sairaalatukku_gd160x600px

Tilaa Sosiaali & Terveysala Tänään -julkaisu

lojer

Pedihealth_logo_RGB-01